Skip to main content

Buiten de lessen om worden er regelmatig evenementen georganiseerd. Denk hierbij aan een taalreis naar het buitenland of een bezoek aan een tentoonstelling. Hieronder vind u een impressie van enkele evenementen.

30 april 2023

Uitreiking certificaten NT2 (Nederlands voor anderstaligen)

De eerste die de cursus van dit seizoen met goed gevolg heeft afgerond is Nesri. Aan haar de eer het eerste certificaat uitgereikt te krijgen op 30 april 2023. De uitreiking vond plaats bij haar werkgever, OQ Value, in het bijzijn van haar leidinggevende Suzan en collega’s die haar ook helpen met Nederlands in de praktijk.

Nietsvermoedend kwam zij naar haar werk en was blij verrast het certificaat in ontvangst te nemen onder het genot van koffie, taart en cadeautjes.
Hartelijk gefeliciteerd, Nesri, met dit welverdiende resultaat. In de tussentijd ga je verder voor het volgende taalniveau. Een fijne zomer gewenst en tot ziens in het nieuwe seizoen (oktober 2023).

Seizoen 2022-2023

Afsluiten van de groepslessen

In week 13 en 14 hebben we met diverse taalgroepen het seizoen afgesloten met tapas en een drankje. We waren te gast bij ’t Zusje en het Gerecht in Terneuzen en bij ’t Is boven in Oostburg. Een leuke manier van afsluiten van de lessen, iedereen had het erg naar zijn/haar zin, zo te zien. Allemaal een fijne zomer en een mooie gelegenheid om de geleerde taal in de praktijk te brengen!

3-10 september 2023

Taalreis naar Spanje

We gaan ons verder bekwamen in de Spaanse taal door een duik in het taalbad in Málaga.We volgen een week intensieve lessen op een Spaanse school, ieder op zijn/haar eigen niveau in een internationale klas, we bezoeken de stad met een Spaanstalige gids en kunnen deelnemen aan (cultuur)activiteiten die de school organiseert. Het belooft weer een leerzame, actieve en gezellige week te worden.

14-23 september 2018

Taalreis naar Granada

Een week intensieve lessen op een Spaanse school en bezoek met Spaanstalige gids aan diverse wijken en bezienswaardigheden in de stad, met als extra een dagexcursie naar de schilderachtige dorpjes in la Alpujarra (met rondom uitzicht op de Sierra Nevada) en -niet te missen- een bezoek aan het Alhambra-complex.

2 mei 2018

Bezoek aan museum Bozar in Brussel

Tentoonstelling van 400 jaar stillevens van Spaanse schilders: Velázquez, Goya, Picasso, Miró. Het belooft een interessante en gezellige dag te worden met cultuur en een culinaire activiteit in ons Vlaamse achterland.

Klik hier voor meer informatie over Bozar.

30 januari 2018

Uitreiking certificaten Engels A1

Alle deelnemers van de eindtoets gingen vol trots naar huis met hun certificaat. Allemaal van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

Inmiddels zijn we alweer druk aan het studeren op weg naar niveau A2 van het ERK en we sluiten het seizoen af met een Engelse lunch of high tea.

18 oktober 2017

Excursie naar Gent (Gante)

Onder leiding van een Spaanstalige gids. We hebben afgesproken voor de St. Bavokathedraal (la catedral de San Bavón) en vielen midden in de opening van het studiejaar van de Universiteit.

Veel ambiance in de stad, mooi weer en een heel interessante rondleiding door de stad, wiens geschiedenis nauw verweven is met Spanje. We hebben de dag genoeglijk afgesloten op een terrasje voor het Gravensteen (castillo de los Condes).

September 2016

Taalreis Valencia

taalreis Valencia, een week intensieve lessen op een school met excursies naar het dorpje Xátiva, het Museo de l’Almodi en de hooggelegen overblijfselen van de 2 kastelen,  ‘Menor’ en ‘Mayor’. Door de strategische ligging kon de ‘Via Romana’ goed in de gaten worden gehouden. Xátiva werd platgebrand tijdens de successieoorlog door troepen van het Bourbonse Rijk in 1707 als represaille tegen de steun aan het Habsburgse Rijk. Verschillende gebouwen zijn nog intact, zoals een huis van de familie Borgia, die twee pausen geleverd heeft. Ook kapelletjes en pleinen (met een waterpartij in Arabische stijl) kom je tegen als je tussen de geurende jasmijn de berg verder opgaat. Bijna op de top van de burcht vind je een gevangenis uit de 14e eeuw. Zonder enige kans op ontsnapping hebben sommige edelen daar jaren gevangen gezeten, omdat ze het niet eens waren met de machthebbers.

Verder hebben we een fietstocht gemaakt door het prachtige natuurgebied Albufera ten zuiden van de stad en zijn we per boot door de rijstvelden en over het grote meer gevaren met aansluitend comida met paella Valenciana.

September 2015

Taalreis Valencia

Een week intensieve lessen op een school en bezoek aan diverse locaties in Valencia, met excursies naar La Huerta de Valencia en Ruta de la chufa a la horchata. Leuk om te ontdekken dat slechts enkele metrostations verwijderd van het centrum je uitstapt in een  dorpje (Alboraya), bekend door zijn keramiek, gelegen midden tussen de velden. De gewassen (groenten en fruit, en ook chufa) worden nog van water voorzien door de traditionele irrigatiemethode, ooit geïntroduceerd door de Arabieren. Langs de vele waterloopjes ging het richting een restaurant waar wij uitleg kregen over het maken van de horchata. We zagen de droogzolder van de chufa, (Nederlands: aardamandel of tijgernoot) Het zijn kleine knolletjes die onder de grond groeien. Bovengronds lijkt het net een grassoort. De bruine bolletjes worden na de oogst gewassen en enkele maanden gedroogd. Na afloop mochten we een glas vers gemaakt product proeven, vergezeld van de traditionele fartón.

Juli 2014

Taalreis Valencia

Een week intensieve lessen op een school en bezoek aan diverse locaties in Valencia. Een leuke kennismaking met de stad en heel veel verschillende nationaliteiten van de studenten in de klas, met als voertaal Spaans.